Ukrayna zorunlu gözlem şartıyla yurtdışından vatandaşlarına özel uçuşlar düzenleyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Altyapı Bakanlığı, yurtdışındaki Ukraynalıların anavatanlarına dönebilmeleri için dünyanın dört bir yanından ülkeye bir dizi özel uçuşun yeniden başlayacağını duyurdu.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada “Şu anda yurtdışında olan ve eve dönmek isteyen Ukraynalılar için iyi haberler var. Dünyanın dört bir yanından Ukrayna’ya özel uçuşlara devam ediyoruz, ancak sadece belirlenen kurumlarda veya evde 14 gün zorunlu gözlemlere ve tecrite tabi olacaklar. Kendi kendine tecrit rejimini uyguluyoruz. Bu tecritlerin takibi telefonlara yüklenen Diya platformundaki uygulama üzerinden yapılacaktır” denildi.

Uçuş planlanan şehirler: Miami, Helsinki, Napoli, Stokholm, Erivan, Paris, Nice, Sofya, Larnaka, Tel Aviv, Amsterdam, Düsseldorf, Zürih, Lizbon, Cenevre, Dubai, Frankfurt, Prag, Milano, Toronto, Oslo, Alicante, Riyad, Bangkok, Phuket, Bali.

Uçuşlarla ilgili bilgiler UIA, SkyUp Airlines, Windrose Airlines ve Azur Air Ukraine web sitelerinde yayınlanacaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com