Şmigal: Savaş sonucunda Ukrayna ekonomisine verilen zarar 700 milyar doları aştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'daki savaş ne zaman sona erecek: Putin, Zelenskiy ve Batılı liderler ne diyor?

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, savaşın Ukrayna ekonomisine verdiği zararın 700 milyar doları aştığını açıkladı.

Şmigal “Dünya Bankası ile birlikte, mümkün olan en hızlı toparlanma için Ukrayna’nın ihtiyaçlarının bir başka doğrulamasını yapmayı planlıyoruz. Haziran başında böyle bir planlamamızın olduğunu hatırlatmama izin verin. O zamanlar rakam 350 milyar dolardı. Altyapımıza yönelik son saldırıları hesaba katarsak, bugün bu miktar 700 milyar doları aşıyor.” dedi.

Cari yıl için devlet bütçesinde, silahlı çatışmalardan etkilenenlerin yerleştirilmesi için 35.5 milyar UAH ayrıldığını belirten Şmigal “Bu, yerinden edilmiş kişiler için barınma sağlayan kamu binalarının, kritik altyapı tesislerinin inşası ve onarımıdır. Ayrıca, yakın gelecekte, Rus bankalarından el konulan fonlar pahasına yeniden inşaya başlamayı umuyoruz. Zaten bu yıl özel hesapta bu amaçla ayrılmış 17 milyar UAH var. Birinci öncelik insanların yıkılan konutlarıdır.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com