Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: Patriot yakın gelecekte Ukrayna’da konuşlandırılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg: Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemlerinin tedariki için NATO onayı gerekmiyor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba Amerikan Patriot sisteminin en kısa sürede Ukrayna’ya ulaşacağını ve bu sistemlerin getirilmesi için hazırlıkların çoktan başladığını söyledi.

Kuleba “Ukrayna ve ABD liderleri Vladimir Zelenskiy ve Joe Biden’ın üzerinde anlaşmaya vardığı, Ukrayna’ya Amerikan Patriot sistemlerinin sağlanması konusunda geçen yılı devrim niteliğinde bir kararla kapatmıştık. Patriot’ların bir an önce konuşlandırılmasını bekliyoruz. Bu sistemlerin transferi için hazırlıklara şimdiden başladık.” dedi.

Aralık ayında Washington, Patriot füzesavar savunma kompleksinin ilk bataryasının Ukrayna’ya teslimini de içeren yaklaşık 2 milyar dolar değerinde başka bir askeri yardım paketi sağladığını duyurmuştu. Daha önce Ukrayna ordusunun bu sistemlerle çalışma konusunda bir eğitim başlattığı da bildirilmişti. Ukrayna’nın orduyu Patriot sistemleri üzerinde çalışacak şekilde eğitmesi için özel bir plan geliştirildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com