İsveç Başbakanı: Ukrayna’nın zaferi tüm dünya için varoluşsal öneme sahip

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savaşta kazanacağı zaferin, Avrupa ve tüm dünya için varoluşsal bir öneme sahip olduğunu söyledi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson tarafından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmede, 1 Ocak’ta Avrupa Birliği dönem başkanlığını devralan İsveç’in önceliklerini sıralayarak, “Ukrayna’nın zaferi Avrupa ve tüm dünya için varoluşsal bir öneme sahiptir.” dedi.

İsveç Başbakanı, ülkesine güçlü destekleri için NATO ülkelerine çok minnettar olduğunu da kaydederek, İsveç hükümetinin İttifaka bir an önce katılabilmek için tam olarak şu anda vaat ettiklerini yerine getirdiğini sözlerine ekledi.

1 Aralık’ta İsveç’in AB dönem başkanlığını devraldı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bu olay hakkında iyimser bir yorumda bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı da yeni yetkileri devralan İsveç’i memnuniyetle karşıladı. Zelenskiy, Ukrayna’nın AB ile bütünleşme yolunda daha fazla pratik adım beklediğini de kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com