Berlin, savaşın sona ermesiyle ilgili olası müzakereler için Putin ile temaslarını doğruladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Putin, Rusya Federasyonu'nda kısmi seferberlik ilan etti

Berlin’de, Rusya Federasyonu ile temasları sonucunda Kremlin’in Ukrayna ile adil bir barış sağlamaya hazır olduğunu görülmediği bildirildi.

Alman Federal hükümet temsilcisi Christine Hoffmann “Şansölye ve AB’deki diğer bazı politikacıların Başkan Putin ile doğrudan teması var. Elbette başka düzeylerde de temaslar var” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Christian Wagner ise Rusya’nın barış müzakereleri için ciddi bir önerisinin bulunmadığını kaydederek, bunun özellikle son günlerde Ukrayna şehirlerine yapılan roket saldırıları ile doğrulandığını belirtti.

Diplomat, ” Rusya’nın bu tür eylemleri kendi düşüncesini söylüyor” dedi.

Wagner, gelecekteki müzakerelere dair şartların Kiev tarafından belirlenmesi gerektiğini de vurguladı. Ona göre Almanya, yalnızca bekası için değil, Avrupa’da değerler ve barışçıl bir düzen için savaşan Ukrayna’nın yanında yer alıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com