Zelenskiy: Rusya’da korku galip geldi, savaşı kaybedecekler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Rusya hazırlanıyor ve her an büyük bir saldırı gerçekleştirebilir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy , Ukrayna halkına ve Ukrayna devletine karşı yürüttükleri savaşı kaybetmeleri nedeniyle Rusya’da korkunun hüküm sürdüğünü vurguladı.

Zelenskiy “Rus teröristler zavallıydı ve bu yıla böyle girdiler. Askerlerimiz iyi iş çıkardılar ve 1 Ocak’ta kendilerini çok iyi gösterdiler. Biliyorsunuz, bu günlerde zihinsel olarak ne kadar ilerlediğimiz alabildiğine açıktı, sadece birlik, özgünlük, yaşam duygumuz bile Rusya’da hüküm süren korkuyla çok tezat oluşturuyor” dedi.

Rusya’nın korku içinde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı “Bunu hissedebilirsiniz. Haklı olarak korkuyorlar. Çünkü kaybedecekler. İHA’lar, füzeler, diğer her türlü silahları onlara yardım etmeyecek. Çünkü biz birlikteyiz. Ve onlar sadece korkuyla birlikteler. Ve bağımsızlığımızı elimizden alamayacaklar. Onlara hiçbir şey vermeyeceğiz.” diye vurguladı.

Hem bu yeni yıl gecesinde hem de her gün cephede düşmana karşı birlik için hareket eden herkese teşekkür eden Zelenskiy “Ayrıca Rusya’nın Herson, Nikopol, Harkov Oblastı, tüm şehirlerimiz ve halkımıza yönelik saldırısında işgalcilere onlar adına çok somut bir şekilde yanıt veriyoruz. İstikrarlı enerji arzı ve mevcut tüm koşullar dikkate alınarak asgari kesintiler yapılıyor. İletim hatları ve diğer enerji tesislerinin bombardımanda hasar gördüğü her yerde, bugün de 24 saat restorasyon çalışmaları devam ediyor.” diyerek “Bu yılbaşında tüm Ukraynalıların iç enerjilerini nasıl ateşlediklerinin çok önemli olduğunu” kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com