Savunma Bakanlığı, yurtdışındaki Ukraynalıların seferberliğiyle ilgili açıklama yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Savunma Bakanlığı, yurtdışındaki Ukraynalıların seferberliğiyle ilgili açıklama yaptı

Savunma Bakanı Rüstem Umerov, tüm Ukrayna vatandaşlarını nerede olurlarsa olsunlar Ukrayna ordusuna katılmaya çağırdı. Şu anda Ukrayna dışında bulunanların cezalandırılması konusu gündemde değil.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Basın ve Enformasyon Departmanı tarafından Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov‘un yurtdışında bulunan Ukrayna vatandaşlarının seferber edilmesiyle ilgili yabancı medyaya verdiği yanıt hakkında yorum yapıldı.

Yapılan açıklamada “Bakan, tüm Ukrayna vatandaşlarını nerede olursa olsun Silahlı Kuvvetlere katılmaya çağırıyor. Birisinin celp almamış olması Ukrayna’ya yönelik tehdidi azaltmaz. Bu, yurtdışında yaşayan Ukraynalılar için geçerli mi? Kesinlikle. Ülkenin orduya katılabilecek tüm vatandaşların katılımına ihtiyacı devam ediyor. Eğer sorun Ukrayna dışındakilere yönelik cezalandırma mekanizması veya hukuki baskı ise, bu konu şu anda gündemde değil. Savunma Bakanlığı, askere alım, seferberlik mekanizmasının iyileştirilmesi, eğitim sisteminin iyileştirilmesi vb. ile ilgili görevlerin fazlasıyla yeterli olduğunu bildirmektedir.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Basın servisi ayrıca, celbin yalnızca vatandaşa devletin koruma için ihtiyacı olduğuna dair resmi bir bildirim olduğunu, bu açıdan bakıldığında tam kapsamlı bir işgalin ikinci yılının sonunda kişisel bir davet beklemenin garip olduğunu kaydederek “Ukrayna’daki savaşı duydunuz mu? O halde davet edildiğinizi düşünün. Gidin zaten. Şubat 2022’de askeri karargâh önünde sıraya giren herkes gibi siz de gidin.” dedi.

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Alman medyasına verdiği röportajda Ukrayna’nın, şu anda yurtdışında bulunan zorunlu askerlik çağındaki tüm erkeklerin – Ukrayna vatandaşlarının – Silahlı Kuvvetlerin toplanma noktalarında bulunmasını istediğini söylemişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com