Çernivtsi ve İzmir kardeş şehir oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın Çernivtsi şehri ile İzmir resmi olarak kardeş şehirler haline geldi. Çernivtsi Belediye Başkanı, İzmir Belediye Başkanı ile birlikte Ukrayna ile Türkiye arasında belediyeler arası düzeyde devletlerarası işbirliğini güçlendirecek Eşleştirme Anlaşması’nı imzaladı.

Çernivtsi Belediye Başkanı Roman Kliçuk yayınladığı mesajda “İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte Ukrayna ve Türkiye arasında belediyeler arası düzeyde devletlerarası işbirliğini güçlendirecek Eşleştirme Anlaşmasını imzaladık. Uzun vadeli ekonomik bağlarla birbirimize bağlıyız ve bunlar verimli iş birliğine dönüştü.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bu, şehirlerimiz arasındaki ilişkilerin yeni bir aşaması olup, işbirliği ve karşılıklı yarar sağlayan deneyim alışverişi için birçok fırsat sunmaktadır. Kültür, eğitim, tıp, spor, turizm ve Türk-Ukrayna iş dünyasının kurulması alanlarında etkileşim kurmayı planlıyoruz. Çernivtsi işbirliğine ve yatırım çekmeye açık” şeklinde belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com