Sağlık Bakanı konuştu: Ukrayna’da karantina iptal edilebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, ülkede karantinanın kaldırılması olasılığı hakkında konuşmaya başladı.

Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko parlamentoda yaptığı konuşmada, İngiltere örneği gözlemlenerek duruma göre hareket edilebileceğini, aşılamanın faydalarının izleneceğini söyleyerek “Şimdi karantina kısıtlamalarını kaldırmanın sonuçlarını gözlemliyoruz ve bu deneyim başarılı olursa, bu dalgadan sonra bunu Ukrayna’da uygulayacağız” dedi.

Bugün Ukrayna’da hangi karantina kısıtlamaları yürürlükte?

Ukrayna’daki bölgelerin çoğu şu anda “turuncu” bölgede, 8 bölge ise “sarı” bölgede, kamu kuruluşlarında işi olanlar ile ve çalışanlarının “sarı” veya “yeşil” aşı sertifikası, uluslararası aşı sertifikası, negatif PCR testi sonucu veya iyileşme sertifikası yoksa o kişilere kısıtlamalar uygulanmaktadır.

Ukrayna, AİHM’de kendisine karşı yapılan şikayet sayısı açısından üçüncü sırada yer alıyor

Ivano-Frankivsk ve Rivne bölgeleri ise “kırmızı” bölgededir.

Ukrayna’da son günlerde yeni koronavirüs vakalarında rekor kaydedilmekte günlük vaka sayısı 34 bini aştı. Hatta önümüzdeki günlerde 70.000’e kadar yeni vaka beklentisi bulunmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com