Koronavirüs enfeksiyonu olan hastalar için tıbbi bakım ücretsizdir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, koronavirüs hastalığı olan hastaların ilaç, semptomatik ve spesifik tedavi gibi tüm tıbbi bakımlarının ücretsiz sağlandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada Ukrayna’daki yasalar gereği bulaşıcı hastalıkları olan hastalar için tıbbi bakım ücretsiz olarak sağlanır denildi. Bu “Halkın bulaşıcı hastalıklara karşı korunması hakkında” kanun ile garanti altına alınmıştır.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı basın servisine göre, Sağlık Bakanı Yardımcısı ve Ukrayna Baş Sıhhi Doktoru Viktor Lyaşko bu durumu verdiği bir brifingde tekraren vurguladı.

Ukrayna Ulusal Sağlık Servisi, COVID-19 hastalarına tıbbi bakım sağlayan sağlık kurumlarının maliyetlerini karşılamak için özel bir uygulama getirmektedir.

Lyaşko “Ukrayna Sağlık Bakanlığı, hastanelere başvuran koronavirüs hastalığı olan hastaların tüm gerekli tedavi ve uygun hizmeti almasını sağlayacaktır” dedi.

Kaynak: unian.net

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com