2021 yılında, Ukraynalılar en çok Polonya’ya gitti. Türkiye ikinci sırada yer aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Türkiye, hava yolcuları için karantina kısıtlamalarını Mart 2022'nin sonuna kadar uzattı

Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı geçen yıl kontrol noktalarının bir istatistiğini yayınladı. Göstergelerin büyük çoğunluğuna göre 2020 yılına göre önemli bir artış var. Türkiye, Ukraynalılar tarafından en çok ziyaret edilen ikinci ülke oldu.

Ukrayna vatandaşlarının 2021 yılında devlet sınırını geçme sayısını gösteren istatistiklere göre , Ukraynalıların yurtdışı ziyaretlerinde açık ara lider 4.4 milyon Ukraynalının gittiği Polonya Cumhuriyeti oldu. Toplam yurtdışı çıkışların % 13’ü Polonya’ya oldu.

İkinci sırada, çoğu tatilcilerden oluşan 2 milyondan fazla Ukraynalı Türkiye oluken, üçüncü sırada 1.7 milyon ile Macaristan gelmektedir.

Truskavets ve Kemer ortak turizm projelerini hayata geçirmek için anlaştı

Mısır’a seyahat eden Ukraynalıların sayısı ikiye katlanarak 1.4 milyonu aştı.

Rusya’ya giden Ukraynalıların sayısı %12 azalırken; Romanya, Moldova, Slovakya ve Almanya, sırasıyla +%32, +%16, +%2 ve +%20 oranında artış gösterdi. Aynı zamanda, Belarus’a seyahat eden Ukrayna vatandaşlarının sayısı da yarıdan fazla azaldı. Gelecekte, TOP 10’daki yerini, 2021’de Ukraynalılar arasında 7.5 kat artan popülerlik gösteren Yunanistan ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri ve İtalya alabilir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com