Truskavets ve Kemer ortak turizm projelerini hayata geçirmek için anlaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığındaki Türkiye’den bir heyet, bu hafta Karpatlar’da yer alan Truskavets’e bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.

Ukraynadaki Truskavets ile Antalya’nın Kemer ilçesi belediye başkanları, Lviv bölgesine yabancı misafir akışını artırmak için turizm de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliğini güçlendirecek bir toplantı yaptı.

Truskavets Kent Konseyi Facebook’ta yayınladığı mesajında, 26 Ocak’ta Truskavets’te gerçekleşen iki şehrin belediye başkanları toplantısından bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hablemitoğlu suikast zanlısı Ukrayna’dan Türkiye’ye getirildi

Truskavets Belediye Başkanı Andrey Kulçinskiy Türk heyetiyle yaptığı görüşmede “İşbirliğimizin gerçekten iyi sonuçlar alacağına inanıyorum, bunlardan biri turist akışının canlanması, Lviv bölgesine ve özellikle Türkiye’den Truskavets’e gelecek turist sayısını artıracak. Kemer ve Truskavets arasındaki işbirliği, şu anda Ukrayna Tatil Köyleri Derneği Başkanı olan Yuri Kotik’in girişimiyle 2019 yılında başlatıldı. Aralık 2019’da Kemer’den bir heyet Truskavets’i ziyaret etti, ancak koronavirüs pandemisinin başlaması nedeniyle ikili ilişkilerin hızı biraz yavaşladı. Ve 19 Ekim 2021’de Kemer belediyesinde iki şehrimiz arasında ortaklık ve işbirliği anlaşması imzaladık.” dedi.

Truskavets ve Kemer arasındaki işbirliğini derinleştirme planları arasında Ukrayna-Türkiye-Azerbaycan ortak medikal ve turizm forumu düzenlenmesi, Türkiye’den Lviv’e turist akışını artırmak için Türk Hava Yolları ile işbirliğinin genişletilmesi, çeşitli alanlarda deneyim alışverişi ve ortak projeler yer alıyor.

Necati Topaloğlu, Truskavets halkını tatillerini güneşin, dağların ve suyun birleştiği Kemer’de geçirmeye çağırdı.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığındaki Türk heyeti, Kemer Belediye Meclis üyeleri ve Kemer Oteller Birliği temsilcilerinden oluşmaktadır.

Başbakan, Kliçko’ya Türk büyükelçiliği için arsa bulma talimatı verdi

2008 yılından bu yana Odesa bölgesindeki Yujniy ile kardeş şehirdir. Eylül 2018’de, Güney’deki iki şehrin kardeşliğinin bir işareti olarak bir Türk meydanı açıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com