Rusya’nın Ukrayna’ya füze saldırısı sonucu beş kişi öldü, 40 kişi yaralandı (ön veriler)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi’nin Telegram kanalında yer alan haberine göre, 23 Ocak Salı sabahı Ukrayna’ya düzenlenen füze saldırısı sonucu saat 08.45 itibarıyla 5 kişi öldü, 40 kişi de yaralandı.

Ölümlerin Kiev, Harkov ve Pavlograd’da olduğu bildirildi.

Devlet Acil Durum Servisi’nin verilerine göre, füze saldırısı sonucunda Kiev’in Sviatoşin, Solomonskiy ve Peçerskiy bölgelerinde çok sayıda yangın çıktı. Bir kişi öldü, yaralı siviller var. İki yüksek bina, bir özel bina ve arabalar hasar gördü.

Kiev bölgesinin Buçanskiy semtinde iki yüksek apartman, bir ev, çiftlik binaları ve arabalar hasar gördü. Üç kişi yaralandı. Kurtarma ekipleri olay yerinde çalışıyor.

Pavlograd’a yapılan saldırı sonucunda bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

Harkov’da işgalciler iki çok katlı binaya saldırdı. İlk verilere göre 3 kişi öldü, 30’a yakın kişi de yaralandı.

Başkentin belediye başkanı Vitaliy Kliçko, Rusya’nın Kiev’e düzenlediği füze saldırısı sonucunda 18 kurbanın bilindiğini bildirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kliçko Telegram’da “Bunlardan 3’ü çocuk 13 kişi hastaneye kaldırıldı. 13 yaşında bir erkek çocuk ve 4 yetişkin mağdur, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde tedavi edildi. Bir kadın ise yoğun bakıma kaldırıldı ve yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.” diye yazdı.

Ruslar Kh-101/Kh-555/Kh-55 seyir füzeleri ve karadan konuşlu balistik füzeler kullanarak Kiev’i vurdu

Kiev Şehri Askeri İdaresi başkanı Sergey Popko, sabah saatlerinde Kiev’e yapılan füze saldırısının iki dalga halinde gerçekleştiğini söyledi.

Popko “Düşman ilk olarak Rusya Federasyonu’nun Saratov Bölgesi’nden Tu-95MS stratejik bombardıman uçaklarından Kh-101/Kh-555/Kh-55 seyir füzelerini fırlattı. Bu füzeler başkente iki dalga halinde girdi. Zaten doğrudan hava sahasındayken, başkente karadan konuşlu balistik füzeler de fırlattı” dedi.

Kiev üzerinde neredeyse iki düzine hava hedefinin hava savunma güçleri ve araçlarıyla vurulduğunu kaydetti.

Popko “Fakat başkentte bu kombine füze saldırısı sonucunda maalesef yıkım ve mağduriyetler yaşanıyor. Saat 09.00 itibarıyla 1 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı.” diye vurguladı.

Düşmanın Harkov’a saldırıları sonucu yaralananların sayısı 35 kişiye çıktı

Harkov Bölgesel Askeri Yönetim (OVA) Başkanı Oleg Sinegubov, Salı sabahı Rus işgal güçlerinin Harkov’a düzenlediği roket saldırıları sonucu saat 09.20 itibarıyla 35 kişinin yaralandığını bildirdi.

Sinegubov, Telegram kanalında şunları yazdı: “Yaralı sayısı 35 kişiye çıktı. Bunların arasında 10 ve 12 yaşlarında iki çocuk da var. Beş kişinin durumu ağır.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com