Ukrayna bin kilometreyi bulan kendi “Surovikin hattını” inşa ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: REUTERS

Ukrayna, cephenin kilit kesimlerinde neredeyse bin kilometre uzunluğunda, “Surovikin Hattı”nı andıracak savunma yapıları inşa ediyor. Üç savunma hattı, tank tuzaklarından oluşan “ejderhanın dişleri” ve güçlü noktalar.

The Telegraph’ın yazdığına göre Ukrayna’nın cephenin önemli kesimlerinde yeni tahkimatlar oluşturuyor. Rusya ve Beyaz Rusya ile olan sınırın tamamı boyunca da tahkimatlar inşa ediliyor.

Yayında, 2023’ün sonunda Vladimir Zelenskiy‘nin, özellikle Liman, Avdiivka ve Kupyansk çevresindeki cephenin kilit bölümlerindeki tahkimatların güçlendirildiğini duyurduğu belirtiliyor.

Ayrıca Rusya ve Beyaz Rusya ile olan sınırın tamamı boyunca tahkimatlar inşa ediliyor. Ukrayna ordusunun savunması, işgalcilerin Ukrayna karşı saldırısı sırasında kullandığı “Surovikin Hattı”nı anımsatıyor.

Yayın, daha güçlü bir savunmanın Rus ordusunu yavaşlatabileceğini ve savunmada yer alan askeri personel sayısını azaltabileceğini belirtiyor.

Fotoğraf: REUTERS

Kraliyet Savunma Araştırmaları Enstitüsü düşünce kuruluşundan Edward Arnold‘a göre, Ukrayna birlikleri durağan kalmak istemiyor ve “aktif savunma” yapıyor.

Savunmayı korurken aynı zamanda düşmanın zayıf noktalarını tespit etmek için saldırı eylemleri gerçekleştiriyor. Harkov bölgesinin çoğunun kurtarıldığı 2022 sonbaharında beklenmedik bir karşı saldırıya yol açan şeyin tam da bu taktik olduğu belirtiliyor.

Ukrayna ordusunun bu yılki hedefinin muhtemelen kuvvetlerini yenilemek ve savaş gücünü yeniden sağlamak olduğunu velirten yayın, özellikle esnek bir savunma hattı, Ukraynalı askerlerin antrenman yapmasına ve bir saldırı fırsatının ortaya çıkması durumunda hazır olmasına olanak tanıyacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Makalede savunma hattının Rus ordusunun yoğun bir saldırı yürüttüğü Avdiivka yakınında olduğu belirtiliyor. Burada Ukrayna ordusu savunma amacıyla nehirler ve göller gibi doğal engelleri kullanıyor. Ayrıca Ukrayna ordusu, Pokrovsk’u ön cepheden 40 kilometre uzaklıkta bulunan iki katmanlı bir hendek sistemiyle güçlendirdi.

Gazeteciler ayrıca Ukrayna’nın kuzey bölgelerde, özellikle Çernigov çevresinde güçlü tahkimatlar inşa ettiğini yazıyor. Kuzey bölgesinin tamamı boyunca hendekler ve geniş tanksavar hendekleri kazılıyor, tankları ve zırhlı araçları engelleyecek yapılar kuruluyor.

Fotoğraf: REUTERS

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com