Zelenskiy: Rusya ile Kırım ve Donbass’ın kaybedilmesini içerecek bir anlaşma imzalamayacağım

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: President.gov.ua

Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Putin’in Ukrayna ile barış istemediğini ve saldırgan hedeflerinden vazgeçmediğini vurguladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy İngiliz televizyon kanalı Channel 4 News’e verdiği röportajda Rus lider Vladimir Putin’in, Ukrayna topraklarının tamamını işgal etmek istediğini ve hiçbir zaman barış istemediğini dile getirdi.

Zelensky, “O (Putin) Ukrayna ile herhangi bir barış istemiyor.” dedi.

Geçici olarak işgal edilen Donbass ve Kırım topraklarının Rusya Federasyonu’na devredilmesini öngören bir barış anlaşması imzalamayı düşünmediğini vurgulayarak “Onu (Putin) durdurmak istiyorsak, dünya bunun bir daha olmasını istemiyorsa ve bu saldırganlığın birkaç yıl içinde tekrarlanmamasını istiyorsak, bununla şimdi başa çıkmak daha iyi olur” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Avrupa’da barışın ancak herkesin Ukrayna’nın gerçekten bağımsız olduğunu anlaması ile mümkün olabileceğini de sözlerine ekledi. Başkan aynı zamanda “tabii ki bağımsızlığımızı geri kazanmanın siyasi bir yolunu bulmanın daha iyi olacağını” da itiraf etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com