Tusk: Dünyada hiç kimse Ukrayna’da iyiliğin kötülükle savaştığını görmemezlik edemez

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: president.gov.ua

Polonya Başbakanı Donald Tusk Pazartesi günü Kiev’de düzenlediği brifingde, özgür dünyanın kaderinin bugün Ukrayna’da belirlendiğini söyledi.

Polonya Başbakanı Donald Tusk şöyle dedi:

“Özgür dünyanın kaderi Ukrayna’da belirleniyor. Bu, bağımsızlığın ve toprak bütünlüğünün Rus saldırganına karşı savunulmasıdır. Ancak bu aynı zamanda iyiyle kötü arasındaki yüzleşmenin trajik bir parçasıdır. Dünyada hiç kimse Ukrayna’da iyinin kötüyle savaştığını görmediğini iddia edemez. Sadece saldırganın saldırısına uğrayan devlet değil, aynı zamanda iyi ve kötü de… Bugün Ukrayna omuzlarında Avrupa kıtasının güvenliğini taşıyor. Bugün Ukrayna, özgür dünyanın temeli olan değerler için ağır bir bedel ödüyor.

“Sayın Cumhurbaşkanı ile Polonya’nın rolü konusunda ortak bir dil bulduk; Polonya, Ukrayna’nın AB’ye tam üyeliğinin hızla gerçekleşmesi için sürecin her alanında yardımcı olmaya çalışacak.”

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Fotoğraf: president.gov.ua

“Diğer tüm formatlarda da işbirliği yapacağız, bu nedenle Sayın Başkan’a bugün Polonya’nın Vilnius’taki NATO zirvesinde oluşturulan G7 grubunun deklarasyonuna katıldığını bildirdim. Bu deklarasyon demokratik devletleri, özgür dünyanın devletlerini Ukrayna’nın desteklenmesi ve Ukrayna’nın güvenliğinin en üst düzeye çıkarılması için harekete geçirmelidir.

“Heyetimde hükümetin Ukrayna’nın kurtarılmasından sorumlu komiser olarak atayacağı Sayın Pavel Koval da yer almaktadır. Sadece Ukrayna’ya yardım etmek için değil, aynı zamanda toparlanma konusunda da çok aktif bir şekilde yer almak isteyeceğiz.”

“Silah ve mühimmat üretimine yönelik ortak yatırımlar konusunda da görüştük ve görüşmeleri sonuçlandıracağız. Polonya ve Ukrayna’da hem Ukrayna’nın hem Polonya’nın, hem de tüm Avrupa’nın savunma kabiliyetlerini artırmak için çalışacak şirketlere yatırım yapacağız.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com