Kiev’de ısıtma sezonu başlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kiev ısıtma sezonu

Kiev’de hastaneler, okullar, anaokulları ve sosyal kurumlarda ısıtma sezonu başlıyor. Karar, Kent Savunma Konseyi tarafından alındı.

Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko “Kuruluşlar, – yöneticilerinin isteklerine göre – ayrı ayrı ısıtmayı başlatacak. Kurumların yöneticileri, ısıyı açmanın uygunluğunu veya pratikliğini bağımsız olarak belirleyecek. Bir yandan, konforu sağlamak için, diğer yandan yandan da ısıyı boşa harcamamak konusunda sorumluluk alacaklar.” dedi.

Macron ve Truss: Gerektiği sürece Ukrayna’yı destekleyeceğiz

Sosyal altyapı tesislerinin çoğunluğunun, ısı arzını düzenlemeye ve enerji taşıyıcılarını mümkün olduğunca verimli kullanmaya izin veren bireysel ısıtma noktaları ile donatıldığını vurgulayan Kliçko “Konut binalarına gelince, şehir yetkilileri hava koşullarına odaklanacak, böylece ısıyı bağlamaya başlama kararı dengeli ve rasyonel olacak.” dedi.

Isıtma sezonuna hazırlık olarak, Kiev’de ısıtma şebekelerinin hidrolik testleri yapıldı ve 2,200’den fazla acil durum hasarı ortadan kaldırıldı, yedek yakıt ve yedek güç kaynakları satın alındı.

Ayrıca, ısıtma sezonunda acil durumlarda yedek ısı kaynağı olarak gerekli sayıda mobil kazan dairesi de satın alındı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com