The Times: Silahlı Kuvvetlerin başarılı karşı saldırısı, savaşın yılbaşına kadar biteceğine dair umutları artırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
The Times: Silahlı Kuvvetlerin başarılı karşı saldırısı, savaşın yılbaşına kadar biteceğine dair umutları artırdı

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin karşı saldırı operasyonlarındaki başarıları, Batı’da Ukrayna’daki savaşın yılbaşından önce sona erebileceği konusunda umut verdi.

The Times Rus işgalcilerin yıl sonuna kadar Donbass’tan Rusya Federasyonu topraklarına itileceğine inanan İngiliz hükümetinin üst düzey bir yetkilisinin sözlerine atıfta bulunuyor

Bununla birlikte, gazeteciler haklı olarak, alınacak hızlı bir başarının muhtemelen büyük kayıplarla ödenmesi gerekeceğini kaydetti. Bu nedenle Ukrayna’da, daha yavaş ama aynı zamanda personelin hayatını korumayı öneleyen daha taktik bir yaklaşımı tercih ediyorlar.

Times, Batılı politikacıların konuyla ilgili görüşünün istihbarat verilerine değil, Silahlı Kuvvetlerin karşı saldırı operasyonları sırasındaki başarılarına dayandığını açıklıyor.

Harkov bölgesinin işgal altındaki bölümünde Ruslar tarafından öldürülen 534 sivilin cesedi bulundu.

Buna karşılık, Avrupa’daki ABD kuvvetlerinin eski komutanı Ben Hodges, Rus savunma hatlarının imhası konusunda şüphe olmadığını söyledi.

General, “Gördüğümüz her şeye dayanarak, en azından Donbass’ta bir çöküş hissi var ve yıl sonuna kadar Rusların 23 Şubat hattının ötesine geçeceğine inanıyorum. Bu mağlup bir ordu.” dedi.

Aynı zamanda, Herson’un kurtarılmasından sonra Ukrayna ordusunun daha güneye hareket edeceğini ve Kırım’a yaklaşacağını vurguladı.

Bundan sonra Silahlı Kuvvetler, İngiliz ve Amerikalılar tarafından kendilerine sağlanan ve 80 kilometreye kadar mesafedeki hedefleri vurabilen uzun menzilli salvo füze sistemlerini konuşlandırabilecek.

Hodges, “Bunu yaparlarsa, açıkçası Kırım’daki işgalciler tuzağa düşüyor” dedi.

Uzmanlar tahminler konusunda daha temkinli

Siyaset bilimci Mattia Nelles, savaşı Aralık ayı sonuna kadar bitirme fikrinin “imkansız” olduğuna inanıyor. Ne de olsa ona göre, Rusların Herson’da hala çok sayıda askeri ve silahı var.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nden bir araştırmacı olan Franz-Stefan Gadi de benzer bir görüşe sahip ve her iki tarafın da askeri yeteneklerini tüketmediğini ve 2023’te düşmanlıkları sürdürmek için daha avantajlı taktik ve stratejik pozisyonlar oluşturmak için çalıştığını belirtti.

Uzman, “Savaş alanında ateş düşecek, askerlerin hareket etmesi daha zor hale gelecek ve saldırı operasyonları yürütme yetenekleri sınırlı olacak” dedi.

Gadi ayrıca, Ukrayna’nın girişimine rağmen, Silahlı Kuvvetlerin mühimmat sıkıntısı çekmeye devam edeceği için mevcut karşı taarruz operasyonlarının önümüzdeki haftalarda sona ereceğini de varsaydı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nden bir araştırmacı, “Ukrayna için kış başlamadan önce mümkün olduğu kadar çok bölgeyi özgürleştirmek için zamana karşı bir yarış” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com