Kırım Kerç köprüsünde patlama ve yangın! Ukrayna, ‘bu daha başlangıç!’ dedi.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kırım’daki Kerç köprüsünde bir yakıt tankerinin patlayarak yanmaya başladığı bildirildi. Putin’in işgal ettiği Kırım yarımadası ile Rusya arasındaki bağlantıyı sağlayan devasa Kerç Köprüsü, bu sabahki patlamanın ardından çöktü.

Bu sabah erken saatlerde Kırım’daki Kerç köprüsünde bir kamyon infilak etti. Analistler, Ukraynalıların bomba yüklediği bir kamyonun köprü üstünde patlatıldığını tahmin ediyor. Sabaha karşı onlarca kilometre uzaklıktan duyulan patlamayı gökyüzüne yükselen siyah dumanlar izledi. Sosyal medyaya yansıyan ilk görüntüler, köprünün bir bölümünün Karadeniz sularına gömüldüğünü, trenlerin geçtiği bölümde ise devasa bir yangın çıktığını gösterdi. Görgü tanıkları, patlamamın sabah 06.00 sularında bir tren köprüden geçerken gerçekleştiğini söylüyor.

Yerel yetkililere dayandırılan haberlerde “Ön bilgilere göre, Kırım köprüsünde bir yakıt tankeri yanıyor” denirken köprü kemerlerinde hasar olmadığı bildirildi.

Harkov bölgesinin işgal altındaki bölümünde Ruslar tarafından öldürülen 534 sivilin cesedi bulundu.

Köprüde trafik durduruldu.

Ukrayna medyası, köprüde sabah saat 06.00 sıralarında bir patlama meydana geldiğini bildirdi.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, bomba yüklü kamyonun, yakıt taşıyan bir trendeki yedi vagonun alev almasına neden olduğunu ve bunun köprünün iki bölümünün kısmen çökmesine neden olduğunu söyledi. Komite henüz Ukrayna’ya herhangi bir suçlama yöneltmedi.

Ukrayna: Bu daha başlangıç!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi danışmanı Mihail Podolyak “Kırım köprüsü patlaması başlangıç. Yasal olmayan her şey yok olmalı” açıklamasını yaptı.

Podolyak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Yasadışı olan her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna’ya iade edilmeli, Rusya’nın işgal ettiği heryerden çıkarılmalı” dedi.

Ancak yine de Ukrayna tarafı, saldırının sorumluluğunu resmi olarak üstlenmedi.

‘Mutlu Yıllar, Sayın Başkan!’

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi sekreteri Aleksey Danilov ise, Marilyn Monroe’nun söylediği ‘Happy birthday, Mr. President’ şarkısıyla birlikte yanan köprünün videosunu “Günaydın, Ukrayna” mesajıyla paylaştı. 1950’li ve 60’lı yıllarda bütün dünyayı kasıp kavuran Marilyn Monroe, dönemin ABD Başkanı John F. Kennedy’nin doğum gününde ünlü şarkıyı seslendirmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com