Macron ve Truss: Gerektiği sürece Ukrayna’yı destekleyeceğiz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Liz Truss, Ukrayna’yı gerektiği kadar desteklemeye kararlı olduklarını doğruladılar.

Avrupa Siyasi Topluluğunun Prag’daki ilk zirvesinin oturum aralarında yapılan toplantıda konuşulanları Elysee Sarayı şöyle bildirdi: “Liderler Ukrayna’ya ihtiyacı olduğu kadarını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü yeniden sağlama ve Rus saldırganlığına karşı direnmek için gerekli tüm desteği sağlama konusundaki kararlılıklarını ve Ukrayna’daki eylemleri sebebiyle Rusya’dan sorumluluk talep etme kararlılıklarını vurguladılar”.

7 aylık tam ölçekli savaş Ukraynalıların gelirlerini nasıl etkiledi (anket)

Ayrıca, ülkelerini birleştiren yakın ve uzun süreli bağların bilincinde olarak, Cumhurbaşkanı ve Başbakan, yenilenmiş bir ikili gündemi teşvik etmek için 2023’te Fransa’da bir sonraki Fransız-İngiliz zirvesini düzenlemeyi kabul etti.

Buna ek olarak, Macron ve Truss, özellikle enerji sektöründe ikili işbirliğinin derinleştirilmesini tartışarak, enerji geçişinin ve Rus hidrokarbonlarına bağımlılığın azaltılmasının ortak zorluklar olduğuna dikkat çekti.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının ve nükleer gücün, enerji geçişini sağlamak ve stratejik özerkliğe ulaşmak için tutarlı stratejilerin bir parçası olduğuna olan inançlarını yeniden teyit ettiler.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan, Fransız ve İngiliz hükümetlerinin yeni Sizewell nükleer santraline tam desteğini teyit etti ve yetkili makamların ilgili anlaşmaları önümüzdeki ay içinde sonuçlandırmasını bekliyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Ülke liderleri ayrıca yasadışı göç alanında işbirliğini derinleştirme, Avrupa’da insan kaçakçılığına karışan suç örgütleriyle mücadele ve İngiliz Kanalı üzerinden tehlikeli geçişlere son verme konusunda da anlaştılar.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com