7 aylık tam ölçekli savaş Ukraynalıların gelirlerini nasıl etkiledi (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İlk dört ayda Ukrayna'nın bütçe açığı 146.6 milyara ulaştı

Tam kapsamlı Rus işgalinin başlamasından önce bir işi olan Ukraynalıların sadece %61’i çalışmaya devam ediyor.

Rating grubu tarafından yapılan bir saha çalışmasına göre tamamen gelirini, işini kaybetme durumunda katılımcıların % 12’si tasarrufları ile geçimlerini altı ay boyunca sağlayabilecekken, yarısı sadece 1 ay, % 31’i de 2-3 ay arası yeterli olabileceğini belirtti.

Zelenskiy, Nobel Barış Ödülü adayları arasında

Şu anda, katılımcıların %36’sı tam zamanlı, %19’u uzaktan veya kısmen çalışırken, %6’sı ise yeni bir iş buldu. %37’si işini kaybetti ve şu anda yeni bir iş bulamadı.

Ankete göre işini kaybedenlerin çoğunluğunu doğu bölgelerinde yaşayanlar, kadınlar, iç göçmenler ve en yoksul kesimler oluşturuyor.

Ankete katılanların çoğunluğu için ana gelir kaynağı maaş (%56) ve emekli maaşıdır (%31). Ankete katılanların sadece %8’i özel sektörden gelire sahipti ve sosyal yardım aldı.

Ankete katılan Ukraynalıların sadece %2’si savaş sonrasında gelirlerinde artış görürken, %33’ü görmedi. Ankete katılanların üçte ikisi için durum daha da kötüleşti: %18 – biraz, %32 – önemli ölçüde.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Ukraynalıların %14’ü neredeyse tüm gelirlerini kaybetti. Güney ve doğu bölgelerinin sakinleri ile orta yaşlı vatandaşlar en büyük mali kayıpları yaşadı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com