Ukrayna, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne katılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne katılacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy bir video mesajında, Ukrayna’nın Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne katılmak için harekete geçtiğini söyledi.

Zelenskiy mesajında “Bu, en güçlü 38 devleti birleştiren en prestijli küresel organizasyonlardan biri. Bunlar demokrasiler, bunlar piyasa ekonomileri, dünyanın ekonomik potansiyelinin çoğunluğu bu. Avusturya’dan Japonya’ya, Amerika Birleşik Devletleri’nden Güney Kore’ye, Kanada’dan Türkiye’ye. Ukrayna da onların arasında olacak ve bu formatta olacak” dedi.

Rusya, ABD’yi Ukrayna’ya yardımlarından ötürü savaşmakla tehdit etti

Cumhurbaşkanı, “Biz kabul başvurusunda bulunduk. Örgüt bunu destekledi. Ukrayna, katılımcı bir ülke olarak özel bir statü aldı. Ve tam üyelik için gerekli tüm koşulları yerine getireceğiz.” diyerek “Örgütün bölge ofisi bu yıl Kiev’de çalışmaya başlayacak. Bizim için bu, küresel toplumla bir başka güçlü ekonomik, teknolojik ve değer işbirliği hattı anlamına geliyor.” diye devam etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com