Kiev çevre yolunun ilk bölümünün yapımı için biri Türk üç firma aday

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Biri Türk firması olmak üzere üç altyapı şirketi, Kiev çevre yolunun ilk bölümünün inşası için elemelerin ilk aşamasını geçti.

Ukravtodor tarafından Facebook sayfasından verilen bilgide “2021’in sonunda, çevre yolunun ilk bölümünü inşa etmek için bir müteahhit seçimi başlatıldı. İlk aşama için beş şirket başvurdu. Bunlardan üçü yeterlilik tekliflerinin sunulması olan bir sonraki aşamaya geçti: Bunlar arasında: Avtomagistral (Ukrayna); Bechtel Overseas Corporation (ABD) ve Onur Taahhüt (Türkiye) bulunmaktadır.” denildi.

Truskavets ve Kemer ortak turizm projelerini hayata geçirmek için anlaştı

Ukravtodor’un belirttiğine göre, tekliflerin sunulması 1 Şubat’a kadar sürecek.

Bir sonraki aşama ise, ticari tekliflerin değerlendirilmesini içerir. Daha sonra kazanan ile sözleşme imzalanacak ve inşaat başlayacak.

Kiev çevre yolunun ilk bölümünün inşaatı, M-07 Kiev – Kovel – Yagodin karayolundan M-06 Kiev – Chop’a kadar olan bir segment olacak. 18.050 km uzunluğunda, 9 yapıya sahip kategori Ia yolu olacak.

Yeni çevre yolu, şu anda Kiev’den geçen tüm uluslararası yolları birleştirecek. 7 bölümden ve Kiev’in güneyinde yapılacak bir köprüden oluşacak.

Ukravtodor, “Yolun inşası başkentin ulaşım sorunlarını çözecek ve uluslararası karayolu iletişimini geliştirecek” dedi.

Avtomagistral-South, 2004 yılından beri karayolu sektöründe faaliyet göstermektedir. Halen Büyük İnşaat programında aktif bir katılımcıdır. Birleşik Tüzel Kişiler Siciline göre, Odessalı işadamı Aleksander Boyko’ya aittir.

Bechtel Overseas Corporation, yedi kıtada 160 ülkede projeleri bulunan ABD inşaat şirketidir. 123 yıllık tarihi boyunca 24,000 km’den fazla yol inşa etmiştir.

Putin, Erdoğan’ın Türkiye’yi ziyaret davetini kabul etti. Ama şartlar var

Onur Taahhüt ise, 2004 yılından bu yana Ukrayna’da faaliyet gösteriyor ve bu süre zarfında 3,500 km yol inşa etti.

Ön açıklamalara göre yol inşaatının toplam maliyeti 85 milyar UAH. İnşaatın beş ila altı yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com