Putin, Erdoğan’ın Türkiye’yi ziyaret davetini kabul etti. Ama şartlar var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Vladimir Putin

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Türkiye’ye davet etti ve defalarca Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile bir görüşme düzenlemeyi teklif etti. Kremlin ise Türkiye’ye bir gezi olasılığını belirten yanıt verdi.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı sözcüsü Dmitriy Peskov TASS haber ajansına yaptığı açıklamada Putin’in epidemiyolojik durum ve cumhurbaşkanlarının programları izin verdiğinde en kısa sürede Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi.

Başbakan, Kliçko’ya Türk büyükelçiliği için arsa bulma talimatı verdi

Peskov, “Başkan Putin bu daveti minnetle kabul etti. Ve a) epidemiyolojik durum ve b) takvimler izin verir vermez bu davetten kesinlikle yararlanacağı konusunda anlaştılar.” dedi.

Peskov, hem hükümetler arası komisyonun toplanmasında hem de iki cumhurbaşkanı tarafından yönetilen ikili ilişkiler üst organının toplanmasında belirli bir duraklama olduğunu kaydetti. Erdoğan, tüm bu etkinliklere Türkiye’de ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Peskov, “Sayın Erdoğan, tüm bu etkinliklere Türkiye’de ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağını söyledi. Başkan Putin bu daveti minnetle kabul etti. Epidemiyolojik durum ve takvim izin verir vermez bu davetten kesinlikle yararlanacağı konusunda mutabık kaldılar.” dedi.

Erdoğan’ın davetinin özellikle ikili temaslara atıfta bulunduğunu doğruladı. Rus devlet başkanının basın sekreteri, “Konuştuğum ve cumhurbaşkanları tarafından defalarca tartışılan şey ikili görüşmeyle ilgili” dedi.

Ukrayna, Polonya ve Kanada’yı geçerek dünyanın en güçlü orduları sıralamasında yukarı çıktı

Bir gün önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus lideri Türkiye’yi ziyaret etmeye davet ettiğini açıkladı. Peskov ayrıca Ankara’nın “her iki taraf da isterse” Rusya ve Ukrayna cumhurbaşkanları Vladimir Putin ve Vladimir Zelenskiy’i “barış atmosferini yeniden oluşturmaya devam edebilmeleri” için ağırlamaya hazır olduğunu yineledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com