Rusya’nın Ukrayna’da yaptığı çevre katliamı İstanbul’da protesto edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İstanbul’da, Taksim Meydanı yakınında Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşına, Rusya’nın Kahovka barajını havaya uçurarak yaptığı çevre kıyımına karşı miting düzenlendi.

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu Facebook mesajında düzenlenen protesto ile alakalı olarak “Putin Rusya’sının Ukrayna halkına karşı soykırımcı bir savaş yürüttüğünü, sivilleri öldürdüğünü, şehirleri yok ettiğini, mümkün olduğu kadar çok Ukraynalıyı öldürmeye ve geri kalanların hayatlarını insanlık dışı hale getirmeye çalıştığını vurguladık.” dedi.

Göstericiler dünyayı, Rusya’nın Kahovka HES’teki barajı havaya uçurarak kitle imha silahı kullanmakla eşdeğer olan çevre katliamını duymaya ve buna yanıt vermeye çağırdı. Mitinge katılanlar ayrıca Rus işgalcilerin daha önce barajı havaya uçurmakla tehdit ettiklerine ve bunu Ukrayna’nın karşı taarruzunu engellemek için yapacaklarına dair şantaj yaptıklarına dikkat çekti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com