Batı medyasında çıkan haberlere göre Ukrayna ordusu karşı saldırıya başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Batılı gazetelere göre, ülkenin güneydoğusundaki Ukrayna saldırılarının, Ukrayna Ordusu’nun Rus işgali altındaki toprakların derinliklerine doğru önemli bir ilerleme kaydettiğini gösteriyor.

Batı medyası Ukrayna’nın Rusya’ya karşı uzun zamandır beklenen bir karşı saldırı başlattığını bildirmeye başladı. Amerikan ABC News’te hazırlanan bir habere göre, aralarında Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘e yakın bir kaynağın da bulunduğu iki Ukraynalı yetkili, Ukrayna karşı saldırısının aktif bir aşamasının sürmekte olduğunu doğruladı.

Batılı yetkililer geçen hafta, iyi eğitimli Ukraynalı askerlerin son günlerde cephe hatlarına yakın stratejik noktalarda toplandığını söyledi.

Savaş alanındaki olayları tartışmadaki kısıtlamalar sebebiyle isimsiz olarak konuşan Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin dört temsilcisine göre, Ukrayna askerleri ülkenin güneydoğusundaki ön hatlara yönelik saldırılarını artırdı.

Bahsi geçen Ukrayna birlikleri, Batı silahlarıyla donatılmış ve NATO taktikleri konusunda eğitilmiş özel saldırı birimlerini içeriyor. Ülkenin güneydoğusundaki saldırılar, Rusya Federasyonu’nun işgali altındaki bölgenin derinliklerine doğru önemli bir ilerleme kaydedildiğini gösteriyor.

Alman Bild gazetesi de Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin karşı taarruzunun başladığını doğruladı .

Yayına göre Ocak ayından bu yana Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 300’den fazla Batılı tank ve zırhlı araç aldı ve yaklaşık 30,000 askeri personel eğitti. Alman Leopard 2 de dahil olmak üzere Batılı tanklar ve zırhlı araçlardan oluşan birlikler Zaporoje cephesinde ilerliyor. Saldırıya güçlü topçu ateşi eşlik ediyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com