Almanya Savunma Bakanı: Ukrayna, Rusya Federasyonu’na Batı silahlarıyla saldırma hakkına sahiptir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: dpa-international.com | 
Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna Ordusu’nun Rusya Federasyonu topraklarına yönelik saldırılar için Alman silahlarını kullandığına dair herhangi bir sinyal olmadığını ancak Ukrayna’nın, uluslararası hukuk çerçevesinde, Batılı müttefikler tarafından sağlanan silahları Rusya Federasyonu topraklarına saldırmak için kullanabileceğini belirtti.

6 Haziran’da Deutsche Welle ile yaptığı bir röportajda, saldırıların meşru müdafaa amacıyla gerçekleştirilmesi durumunda bu tür bir kullanımın haklı olduğunu söyledi.

Bakan, Ukrayna’nın kendini savunma hakkına sahip olmasına rağmen, Berlin’in Kiev’e sağlanan Alman tanklarının veya diğer silahların Rusya sınırları içinde kullanılmasını istemeyeceğini söyledi.

Pistorius, Ukrayna makamlarından bu konuda Almanya’nın isteklerine aykırı hareket edeceklerine dair herhangi bir sinyal almadığını da kaydederek “Ukraynalı ortaklarımıza kesinlikle güveniyorum.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com