İçişleri Bakanı: Herson bölgesindeki 29 yerleşim yerini su bastı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Herson bölgesinde, işgalcilerin Kahovka HES barajını patlatması sonrasında, 19’u Ukrayna kontrolündeki topraklarda ve 10’u geçici işgal altında olmak üzere 29 yerleşim yeri fiilen sular altında kaldı.

1.560’tan fazla kişi tahliye edildi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Igor Klimenko “Kurtarma ekipleri, polis, gönüllüler gece gündüz sular altında kalan şehir ve köylerden insanları tahliye ediyor. Toplam 29 yerleşim yeri fiilen sular altında kaldı, bunlardan 19’u Ukrayna’nın kontrolündeki topraklarda ve 10’u geçici işgal altında.” denildi.

Klimenko 1,560’tan fazla kişinin tahliye edildiğini belirterek “Gece boyunca Herson’da su 1 metre yükseldi ve gün boyunca yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Yaklaşık 1,600 görevli ve polis memuru ile yaklaşık 300 araç çalışıyor. Gerekirse yardım istasyonlarının sayısı artırılacak.” diye vurguladı.

İki yeni su şebekesinin inşası için Kurtarma Fonundan 5 milyar UAH tahsis edildiğini hatırlatan Klimenko “Rus terör saldırısının sonuçlarının üstesinden gelen polise, itfaiye ekiplerine ve ulusal muhafızlara teşekkür ederiz. Ülkenin her yerinden Herson’a gelen gönüllülere özel teşekkürler. Çalışmaya ve kurbanlara yardım etmeye devam ediyoruz!” diye sözlerini bitirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com