Putin Ukrayna’ya karşı savaş hakkında: Daha önce başlamadığımız için üzgünüz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Vladimir Putin

Rus lider Vladimir Putin, Ukrayna’ya daha önce açıkça saldırmadığı ve savaşı başlatmadığı için pişmanlık duyuyor.

Vladimir Putin, Rossiya 1 TV kanalına verdiği röportajda “Pişman olabileceğimiz tek şey, daha önce aktif eyleme geçmemiş olmamızdır.” dedi.

Putin, Rossiya 1 TV kanalının sunucusu Pavel Zarubin ile Çarşamba akşamı geç saatlerde yayınlanan röportajında Ukrayna’daki savaşın gidişatı hakkında böyle yorum yaptı. 2014’teki hibrit savaşı değil, 2022’deki tam kapsamlı bir işgali kastetti.

Konuşmanın kendisi esas olarak Putin’in Amerikalı gazeteci Tucker Carlson ile 6 Şubat’ta gerçekleşen görüşmesiyle ilgiliydi.

Konuşmanın sonucunu ve izleyicilerin buna tepkisini yorumlayan Putin, Carlson’u, konuşma sırasında “keskin cevaplar” duymamak için kasıtlı olarak bu taktiği seçen “tehlikeli bir kişi” olarak nitelendirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Putin’e göre, tamamen farklı sorulara hazırlanıyordu ve röportaja gerekli “özgünlüğü” verecek “keskin” yanıtlar verecekti, ancak sonuç olarak “tam bir zevk alamadı.”

Zarubin’in Carlson’un ABD’de sözde tutuklanması hakkındaki sözlerine yanıt veren Putin, “bu iyi olurdu” çünkü o zaman “Amerika’nın günümüzün egemen sınıfında açıkça temsil edilen liberal demokratik diktatörlük gerçek yüzünü gösterecekti” dedi.

Kendisi için hangi ABD liderinin daha avantajlı olduğu sorulduğunda Putin, şu anki Başkan Biden’ın mı yoksa selefi Donald Trump’ın mı sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Biden. O daha öngörülebilir bir insan.

Putin ayrıca, Carlson’un film ekibinin kameraları kapattığında, 20. yüzyılın başında Rusya İmparatorluğu’nda yaşanan kitlesel Yahudi pogromlarıyla bağlantılı olarak Rusya’nın “şeytanlaştırılmasından” bahsetmeye başladıklarını ve söylediğini anlattı: bu pogromlar çoğunlukla modern Ukrayna topraklarında gerçekleşti. Aslında Rusya İmparatorluğu’nun her yerinde Yahudi pogromları yaşandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com