Polonya’da NATO-Ukrayna ortak eğitim merkezi kurulacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: facebook.com/NATO

NATO, Polonya’nın Bydgoszcz kentinde, Ukrayna ordusunun ittifak askerleriyle birlikte eğitim ve inceleme yapacağı ortak bir eğitim merkezi açmaya karar verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens StoltenbergBugün Polonya’da analiz, eğitim ve öğretim için yeni bir ortak NATO-Ukrayna merkezi kurmaya karar verdik.” dedi.

Ona göre bu merkezde Ukrayna ordusu, Ukrayna’da yaşanan olaylardan alınan dersleri paylaşabilecek. Ayrıca Ukraynalılar NATO’daki meslektaşlarıyla birlikte eğitim ve öğrenim görebilecek.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

NATO Genel Sekreteri bu ortak merkeze sadece Ukrayna’nın değil İttifak’ın da ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak “Bu merkez, Ukrayna’nın Rusya-Ukrayna savaşı sırasında edindiği deneyimi paylaşmasına olanak tanıyacak ve Ukrayna ordusunun NATO ortaklarıyla birlikte eğitim görmesine ve eğitim vermesine olanak sağlayacak bir yapı oluşturacak.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com