Putin, Ukraynalılar için Rus vatandaşlığı almayı kolaylaştırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna vatandaşları için Rus vatandaşlığının alınmasını kolaylaştıran bir federal yasa imzaladı. Artık Ukraynalılar için Rus vatandaşlığı almaları halinde var olanı terk etmeleri gerekmiyor.

Artık Rus vatandaşlığına girmek için mevcut olanı terk etmenin gerekli olmadığı bildirilirken, aynı zamanda SSCB döneminde doğanlar için, başvuru yapmadan ve yasal gelir kaynağı onaylamadan önce istenen Rusya’da zorunlu ikamet şartları kaldırılmıştır.

Bu kural, Rusya Federasyonu’nda yaşayan ve çocuk sahibi olan Rus vatandaşlarının ve ebeveynlerinden birinin Rus vatandaşlığına sahip olduğu yabancılar için geçerlidir.

Aynı zamanda, Ukrayna’da ve ayrıca Rusya’da oturma izni olan Moldova, Belarus ve Kazakistan vatandaşları, ülkede ikamet süresini dikkate almadan da vatandaşlık için başvurabilirler.

Hatırlayacağız, daha önce Rusya’nın pasaportlarını işgal altındaki Donbass sakinlerine ücretsiz olarak dağıtmayı planladığı bildirildi . Özellikle, Devlet Duması’nda, ORLDO sakinlerinin pasaport için devlet ücretini ödemekten muaf tutan bir yasa tasarısı sunuldu.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com