Tiflis, Saakaşvili’nin atanması durumunda Kiev büyükelçisini geri çekecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia, Rusça yayın yapan Ekho Kavkaza radyosuna verdiği demeçte eski cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin Ukrayna hükümetinin başbakan yardımcılığına atanması durumunda Gürcistan büyükelçisinin Ukrayna’dan geri çağrılabileceğini doğruladı.

Gakharia “Böyle bir karar uygulanırsa, en azından Kiev büyükelçisini istişareler için geri çağıracağız.” diyerek Gürcistan’ın stratejik ortağı olan bir ülkede, Gürcistan’da oldukça ciddi bir suçtan mahkum edilen bir kişinin yüksek bir pozisyona atanmasının “kategorik olarak kabul edilemez” olduğunu belirtti.

Gürcistan’ın Ukrayna Büyükelçisi Teymuraz Şaraşenidze de Odessa eski valisi ve eski Gürcistan Cumhurbaşkanı’nın (2004-2013), Ukrayna Başbakan Yardımcısı görevine atanmasının, muhtemelen stratejik bir ortaktan gelen düşmanca ve kabul edilemez bir adım olarak algılanacağını düşünüyor.

Büyükelçi Şaraşenidze yaptığı açıklamada Mihail Saakaşvili‘nin Gürcü devleti tarafından suçlu bulunduğunu, Gürcü adaleti tarafından uluslararası arananlar listesine alındığını biliyorsunuz. bu kişinin defalarca meşru bir şekilde seçilmiş Gürcistan hükümetinin zorla devrilmesi için çağrıda bulunduğunu hatırlatmak gerekir. ”Yukarıdakilerin arka planına karşı, Bay Saakaşvili’nin olası atanması büyük olasılıkla Tiflis’te stratejik ortak adına düşmanca ve kabul edilemez bir adım olarak algılanacaktır.” Dostluğumuzu koruyoruz ve bir karar verirken stratejik ortağın Saakaşvili’ye karşı Gürcü tarafının tutumunu ve geçmişte işlediği suçlarla ilgili kararların dikkate alınacağını umuyorum.” dedi

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com