Türkiye ve Ukrayna heyetleri arasında görüşme: STA müzakerelerine devam.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı ofisi başkanı Andrey Yermak başkanlığındaki Ukrayna heyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ve başdanışmanı İbrahim Kalın başkanlığındaki Türk heyeti Kiev’de biraraya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı basın servisi tarafından verilen bilgiye göre taraflar, Ukrayna-Türkiye ilişkilerini ve önceki anlaşmaların uygulanma durumunu tartışarak ikili işbirliği alanındaki önemli konuları analiz ettiler. Görüşmelerde öncelikli işbirliği alanları ve ikili ilişkilerin dinamiklerini güçlendirmeyi amaçlayan spesifik projeler üzerinde duruldu.

Toplantıda Ukrayna-Türk Hükümetler Arası Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu’nun 12. toplantısı ve Serbest Ticaret Anlaşması için müzakere sürecinin yeniden başlatılması da dahil olmak üzere, diğer ikili işbirliği mekanizmaları dahilinde çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, toplantıda savunma sanayi alanındaki ilişkiler ve iki ülke arasında savunma alanındaki işbirliğinin yoğunlaştırılması da tartışıldı.

Diğer şeylerin yanı sıra, 2020’de Ukrayna-Türkiye işbirliğinin temel önceliklerinin yol haritası da görüşülen konular arasındaydı.

Buna ek olarak, Ukrayna tarafı, Türkiye’nin Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği desteğin yanı sıra Türk tarafının Kırım Tatarlarının haklarını ve çıkarlarını korumaya gösterdiği dikkat için minnettarlıklarını dile getirdi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com