Putin, Ukrayna’da barışın başlamasının koşullarını sıraladı: “Hedeflerimize ulaştığımızda”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: RIA Novosti | Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin

Kremlin liderine göre, Ukraynalı yetkililer Nazilere sempati duymaya devam ediyor, bu nedenle Rusya kendisine göre “askersizleştirme” ve “denazifkasyon” eylemlerini sürdürecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14 Aralık’ta “Direkt Hat” üzerinden canlı yayında Rusların sorularını yanıtladı ve Ukrayna’ya ilişkin bir dizi açıklama yaptı.

Ona göre Ukrayna’da sözde “özel askeri operasyonun” hedefleri değişmedi.

Putin, “Hedeflerimize ulaştığımızda barış olacak. Hedefler değişmiyor: Nazilerden arındırma, askerden arındırma, Ukrayna’nın tarafsız statüsü” dedi.

Daha sonra Putin geleneksel olarak Ukraynalı yetkilileri Nazizmle suçladı ve Waffen-SS’nin 14. Grenadier Tümeni’nin emektarı olduğu ortaya çıkan 98 yaşındaki Yaroslav Gunka’nın Vladimir Zelenskiy’nin ziyareti sırasında Kanada Parlamentosu’na davetinden bahsetti.

Putin “[Ukraynalı yetkililere] bu tür duygularda bir artış olmadığını söylediler. Peki nasıl olmasınlar? Ulusal kahraman sadece tanınmış bir milliyetçi değil, aynı zamanda Nazi Bandera olduğunda. Ulusal kahraman rütbesine yükseltilmiş. Ve bugünkü Kiev yönetiminin başkanı, Holokost’a, Ukrayna’da bir buçuk milyon Yahudinin, Rusların ve Polonyalıların yok edilmesine doğrudan katılan eski bir SS askerini tüm dünyanın önünde ayakta alkışlarken,” dedi.

Bu nedenle Kremlin liderine göre Ukrayna’nın “Nazilerden arındırılması” konusu hâlâ güncel.

Aynı zamanda Ukrayna’nın Batı’nın vaat ettiği tüm silahları aldığını ve daha fazlasını alacağını belirtti. Alınan yardımlar arasında 420 tank sıralayan Rus lider, Ukrayna ordusunun karşı taarruzu sırasında 747 tank ve “çeşitli sınıflardan yaklaşık 23 bin zırhlı aracın” imha edildiğini belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Putin, “Ukrayna neredeyse hiçbir şey üretmiyor, orada bir şeyleri korumaya çalışıyor ama hiçbir şey olmuyor, her şey bedava getiriliyor. Ama bu bedava sona erebilir. Ama yine de verecekler.” dedi.

Ona göre, Ukrayna’da tahrip edilen teçhizat, Kiev’in Kremlin ile müzakere etmek istemediği için devam edecek olan “silahsızlaştırma” yöntemidir.

Putin, “Anlaşmaya varmak ya da sorunu zorla çözmek için başka olasılıklar da var. Biz bunun için çaba göstereceğiz” dedi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com