Avrupalılar savaştan bıktı mı: Bir anket Ukrayna’ya yönelik ilginç bir ayrıntıyı ortaya çıkardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kolaj:Ukrhaber

Avrupa Birliği ülkelerinin sakinleri Ukrayna’yı desteklemeye devam ederken; hem insani hem de askeri olmak üzere çeşitli yardımların devam etmesini savunuyor. Özellikle ankete katılanların yüzde 70’inden fazlası mali ve askeri yardımın genişletilmesinden yana.

23 Ekim – 15 Kasım 2023 tarihleri arasında 27 AB üye ülkesinde 26 bin 471 vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen Avrupa Birliği’nin web sitesinde yayınlanan Eurobarometer anketinin sonuçlarına göre 10 AB vatandaşından 9’u, yani yanıt verenlerin %89’u Ukrayna’ya insani yardım sağlanmasını destekliyor. Önceki anketle karşılaştırıldığında bu konuya verilen destek %1 oranında bile arttı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ankete katılanların yüzde 72’si mali desteğin artırılmasından yanayken, AB vatandaşlarının yüzde 60’ı askeri yardım sağlanmasından yana. ankete katılanların yalnızca %14’ü silah sağlanmasına kategorik olarak karşı.

Bu anketin sonuçları aynı zamanda AB’ye katılmaya yüksek düzeyde destek (%61 destek) gösterdi ve Avrupalıların %84’ünden fazlası AB’nin savaştan kaçan insanları kabul etmesi konusunda hemfikir.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com