Zelenskiy, ABD’yi daha uzun menzilli ATACMS’i Ukrayna’ya vermeye çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD'li senatörler Biden'ı Ukrayna'ya uzun menzilli ATACMS füzeleri sağlamaya çağırdı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, ABD’yi Ukrayna birliklerine daha uzun menzilli ATACMS füzelerini de sağlamaya çağırdı. Daha uzun menzilli füzelerden bahsediyoruz.

Politico’nun kaynaklarına göre Zelenskiy, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Michael Johnson ile yaptığı toplantıda Ukrayna’ya daha uzun menzilli ATACMS tedarik edilmesi gerektiği konusunu gündeme getirdi.

Daha önce ABD, daha kısa menzilli ATACMS füzelerini Ukrayna ordusuna devretmişti ve Ukraynalı askerler tarafından başarıyla kullanılmaktadır.

Politico ayrıca, son haftalarda Cumhuriyetçilerin ABD Başkanı Joe Biden‘a, Ukrayna kuvvetlerinin Rus hedeflerini daha uzak mesafeden vurabilmesi için Ukrayna’ya daha uzun menzilli füzeler sağlaması yönünde çağrıda bulunduğunu da hatırlatıyor.

Ukrayna için ATACMS

Ukrayna ordusu 2023 sonbaharında işgalcilerin Lugansk ve Berdyansk’taki hava alanlarına saldırdı. Medyada, küçük miktarlarda sağlanan Amerikan uzun menzilli ATACMS füzelerinin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine saldırmak için kullanıldığı bilgisi yer aldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Daha sonra ABD bu bilgiyi doğruladı. Washington, Ukrayna askerlerine 165 kilometreye kadar menzilli füzeler sağlandığını açıkladı.

Aynı zamanda Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba da Ukrayna’ya ATACMS tedariğinin sürekli olarak gerçekleşeceğini ifade etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com