Almanya ikinci Patriot sistemini Ukrayna’ya devretti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Almanya'dan Ukrayna'ya ek Patriot rampası. Yeni yardım paketinin ayrıntıları açıklandı

Almanya, ikinci Patriot hava savunma sistemini Ukrayna’ya teslim etti. Bu yılın sonuna kadar konuşlandırılıp devreye alınacak.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, Kiev’e zırhlı araçlar, mühimmat, kışlık üniformalar ve elektrik jeneratörleri verileceğini kaydetti. Ukrayna’nın Rusya Federasyonu’nun insansız hava araçları ve füzeler yardımıyla yaptığı hava saldırılarına karşı kendini savunma yeteneğinin arttığını söyledi.

Aussiedlerbote’un aktardığına göre Alman siyasetçi “Bütün bunlar son derece gerekli. Çünkü Rusya artık ekonomisini tamamen bu savaşın hizmetine sunmuş durumda. Rus silahlarının üretimi tüm hızıyla devam ediyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca Scholz, Rus lider Vladimir Putin‘in uluslararası desteğin zayıflamasına güvenmesi nedeniyle Ukrayna’nın ortak ülkelerinden gelen desteğin azalmasının sonuçları tehdit ettiği konusunda da uyararak “Putin hala Ukrayna’ya askeri açıdan diz çöktürmeye kararlı” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com