Ukrayna, Polonya sınırındaki kısıtlamalar sebebiyle Türkiye’den gıda ürünleri tedarikini artırdı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, Polonya sınırındaki kısıtlamalar sebebiyle Türkiye'den gıda ürünleri tedarikini artırdı.

Bloke edilen Polonya sınırı üzerinden alternatif tedarik yolları arayan piyasa katılımcıları, dikkatlerini Bulgaristan, Romanya ve Moldova üzerinden Türkiye’den yapılan ithalata çevirdi.

Tarım ürünleri toptan pazarı “Şuvar”ın pazarlama departmanı başkanı Tetyana Popoviç “Avrupalı üreticiler için bu, özellikle ürünlere talebin önemli ölçüde arttığı ve üreticilere fon sağlanamadığı tatil öncesi dönemde kritik önem taşıyor. Aynı zamanda Türk ürünleri, özellikle turunçgiller, domates, salatalık, kabak ve patlıcan zaten pazarımızda %40’a yakın bir paya sahip. Turunçgilleri ayrı konuşursak payı neredeyse %60. Türk malları artık Ukrayna pazarına güçlü bir şekilde girmiş durumda. Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında Türk sebze ve meyvelerinin satış miktarının şimdiden yüzde 15-18 oranında arttığını söyleyebiliriz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca Türkiye’den gelen ürünlerin ekonomikliği, kendine özgü tadı ve yüksek kalitesi nedeniyle ek avantajlara sahip olduğunu kaydederek “Sınırdaki duruma rağmen, piyasa işletmecileri İtalyan, İspanyol ve diğer Avrupa mallarını, biraz gecikmeli de olsa ve lojistik maliyetlerindeki artış nedeniyle daha yüksek fiyatlarla ithal etmeye devam ediyor. Değişen takvim tatilleri de bu durum üzerinde etkili oluyor. Genel olarak, Bu durum, piyasa operatörlerinin koşullardaki değişikliklere hızlı bir şekilde uyum sağladığını, hızlı bir şekilde alternatif çözümler aradığını ve pazarda olası bir kıtlığı önlediğini gösteriyor” diye tamamladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com