İran, Ukrayna uçağını yanlışlıkla düşürdüğünü açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Havayolları’na ait uçağın “yanlışlıkla” füze isabet etmesi sonucu düştüğünü duyurdu.

İran’ın başkenti Tahran’da Tahran-Kiev seferini yapan ve kalkışından kısa bir süre sonra düşen Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağı İran Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İran ordusuna ait füzeyle vuruldu.

İran Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna Uluslararası Havayolları’na ait yolcu uçağının “hassas askeri bir noktanın” üzerinden geçerken “insani hata” sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü bildirdi. ABD’nin İran’daki birçok noktayı hedef alacağını belirttiği açıklama ve tehditler sonrasında İran silahlı kuvvetlerinin de anında yanıt verebilmek için teyakkuz halinde olduğu belirtildi.

Yolcu uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak İran tarafından yapılan açıklamada:  “Ukrayna Havayollarına ait 752 sefer sayılı uçak, bu hassas ve kriz şartlarında İmam Humeyni Havalimanı’ndan hareket etti. Uçak, dönüş anında Devrim Muhafızlarının hassas askeri bir merkezine yaklaştı ve yüksekliği ile duruş şekli düşmanca saldırı yapacak gibiydi. Sözkonusu uçak, bu şartlarda insani hata sonucu ve kasıtlı olmayarak hedef alınmıştır.” denildi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com