Podolyak, Putin’in Zelenskiy’nin Yahudi kökeniyle ilgili sözlerine yanıt verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Podolyak: Rusya'nın terörü sponsoru olması, ekonomik fırsatlarını önemli ölçüde sınırlıyor

Rus lider Putin’in, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile ilgili yaptığı açıklama, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan kendi dünyasında yaşadığını bir kez daha gösterdi. Podolyak onu Rusya Federasyonu’nun suçlarını meşrulaştırmak için Holokost konusunu kullanmakla suçladı.

Cumhurbaşkanlığı ofisi başkanı danışmanı Mikhail Podolyak Twitter mesajında. “Telefon ve bilgisayar kullanmayan bir kişi, Rusya’nın Ukrayna’daki savaş suçlarının gerekçesi olarak “Yahudilerin internette Başkan Zelenskiy hakkında yazdıklarına” bakmaya çağırıyor. Başka bir ülkeye füzelerle saldırma, toplu öldürme, tecavüz etme, çocukları kaçırma, şehirleri, köyleri yok etme emrini bilinçli olarak veren bir kişi, bir kez daha kendi iç yetersizliğine yeni bir gerekçe sunuyor. Holokost’un tarihi temasını, takipçileri faşist İlyin’in modern Rus Nazi uygulamalarını meşrulaştırmak için bir vitrin olarak kullanmaya yönelik başka bir alaycı girişimin yanı sıra, başka bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Bu, Rusya Devlet Başkanı’nın kendi dünyasında, gerçeklikten izole edilmiş yapay bir balon olarak yaşadığının bir başka kanıtıdır. Bu onun tamamen aciz olduğu ve müzakere edilmesinin imkansız olduğu anlamına gelir. Putin, uzun vadeli ortaklıklara yatırım yapmaya değecek rasyonel bir aktör değil; bu dünyanın her yerindeki oyuncular için açık olmalı. Ve evet, Ortadoğu da yanılsamalarından kurtulmalı ve sonunda faşizmin bir Rus ambalajında yeniden canlandırıldığını anlamalı…” diye yazdı.

Putin’in Zelenskiy ile ilgili açıklaması

Hatırlanacağı üzere Putin, Ukrayna’nın “insanlık karşıtı doğasını örtmek” amacıyla “Batılı küratörler ülkenin başına etnik bir Yahudiyi koyuyor” demişti.

Rus propaganda kanalında gazeteciye, internette “İsrail’in sıradan vatandaşlarının” söylediklerini okumayı teklif etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı bunu Rus elitlerinin köklü Yahudi karşıtlığının bir başka tezahürü olarak nitelendirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com