Nikolayev’deki Olvia limanı 3.4 milyar UAH’a Katarlı bir şirkete devredildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Nikolayev’de bulunan Olvia Liman Tesisi 35 yıllığına Katarlılara devredildi. Yatırımcılar, miktarın neredeyse yarısını limanın geliştirilmesine yatırmak zorunda. Ayrıca Nikolayev’in altyapısına 80 milyon UAH yatırım yapılacak.

Ukrayna devlet teşebbüsü Stevidornaya’ya ait olan Olvia’nın mülkü Ukrayna limanları İdaresi’ne ait. İmtiyaz hakkı 35 yıllığına Katar grubu QTerminals’in bir parçası olan QTerminals Olvia’ya devredildi. Altyapı Bakanlığı basın servisinin bildirdiğine göre, anlaşma limana 3.4 milyar UAH çekilmesini sağlıyor. Bu, aynı zamanda Ukrayna’daki ilk imtiyaz projesi.

Zelenskiy parlamentoda Ukrayna’ın iç ve dış meselelerini değerlendirdiği konuşmasını yaptı (video)

Bu miktarın neredeyse yarısı, önümüzdeki 3.5 yıl içinde limanın geliştirilmesine harcanacak. Ayrıca, Nikolayev’in altyapısına en az 80 milyon UAH daha yatırım yapılacak. Anlaşma ayrıca, işletme çalışanlarının işlerini 6 yıl süreyle korunmasını da sağlıyor. Limanda çalışmak için Ukrayna vatandaşlarının çoğunluk olması gibi bir gereklilik de bulunmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com