Ukrayna, yeni bir mali destek paketi için AB’ye başvurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, önümüzdeki birkaç yıl içinde istikrarlı kamu finansmanı sağlamak için Avrupa Birliği’nden ek destek sağlamasını istiyor.

Ukrayna’nın kamu borç yönetiminden sorumlu hükümet tam yetkilisi Yuriy Butsa Bloomberg‘e yaptığı açıklamada “Önümüzdeki yıllarda istikrarlı finansman sağlamak için Avrupa Komisyonu’na uzun vadeli bir makro-finansal program sağlaması için resmi bir talepte bulunduk.” dedi.

Ukrayna’da asgari ücret 500 UAH artarak 6500 UAH’a yükseldi

Aynı zamanda, Avrupa Komisyonu başkanı AB’nin, Kiev ve IMF arasındaki işbirliğinin devamı bağlamında Ukrayna’yı mali olarak desteklemeye devam etmeye hazır olduğuna dair güvence verdi. Ona göre, Avrupa Komisyonu Ukrayna için Uluslararası Para Fonu’nun yeni programına paralel olarak yürütülecek üç yıllık bir mali destek programı açabilir.

Bloomberg, “Önümüzdeki haftalarda, AB yürütme organı, Ukrayna’ya verilen desteği IMF yetkilileriyle, Fonun belirlediği koşulları karşıladığından emin olmak için görüşecek.” dedi.

Ukrayna için mevcut IMF programı Haziran 2022’de sona eriyor. Gelecek yıl, Ukrayna Fon’dan 2.2 milyar dolar alacak.

Zelenskiy parlamentoda Ukrayna’ın iç ve dış meselelerini değerlendirdiği konuşmasını yaptı (video)

24 Ekim’de Ukrayna, Avrupa Komisyonu’ndan beşinci makro-finansal yardım programının ikinci dilimini 500 milyon SDR (699 milyon ABD Dolarına eşdeğer) tutarında aldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com