Monobank ve PrivatBank, kart döviz kuru seviyesini yükseltti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

6 Temmuz’dan itibaren Monobank ve Privatbank kartlarda uyguladıkları döviz kuru oranlarını piyasa seviyesine çekecekler. Daha önce, internet bankacılığındaki oranlar çok daha düşük olarak belirleniyordu. Uygulama en çok yurtdışında grivna kartını kullananları etkileyecek.

Bankalar, piyasa durumuna göre şubelerinde kartla ödeme ve nakit alım satımı için tek tip kur belirleyecekler.

Monobank’taki kart işlemleri için dolar döviz kuru 35.00-35.45 UAH ve Euro 35.9-36.63 UAH olarak belirlendi.

Ukraynalılar 2023’te serbestçe tabanca satın alabilecek

Bu rakamların mevcut nakit döviz kuruna tekabül ettiği belirtildi. Daha önce, internet bankacılığındaki oranlar çok daha düşüktü. 5 Temmuz’da Monobank’taki kart işlemleri için döviz kuru dolar başına 31.6 UAH ve euro başına 32.35 UAH idi.

Bankalar, şubelerinde kartlarla ödeme yapmak ve nakit para almak ve satmak için piyasa durumuna, düzenleyici kurumun düzenleyici belgelerine, piyasanın bütünlüğünü korumaya ve müşterilerin çıkarlarına göre tek tip döviz kurları belirlemektedir.

6 Temmuz’dan itibaren Privatbank’ın da kartla ödeme yaparken döviz kurunu nakit oranı seviyesine yükselteceğini belirtti.

Bu uygulamalar en çok yurtdışında grivna kartıyla ödeme yapan Ukraynalıları etkileyecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com