Ukraynalılar 2023’te serbestçe tabanca satın alabilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukraynalılar 2023'te serbestçe tabanca satın alabilecek

Silahların serbest dolaşımı, 2022 sonbaharından önce kabul edilecek bir yasa tasarısı ile sağlanacak. Bundan sonra, Ukrayna’da gerekli kayıtlar oluşturularak 2023’ten itibaren Ukraynalılar silahları özgürce satın alabilecekler.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı Viktor Andrusiv Telegram kanalında yayınladığı mesajda şöyle dedi:

Önümüzdeki yıldan itibaren Ukraynalılar serbestçe tabanca satın alabilecekler.

Ukraynalı borş UNESCO kültürel miras listesine eklendi

Ukraynalılar, özgürce silah sahibi olma izni konusunda net bir cevap verdiler. Ankete katılanların %70’i özgürce bu hakkı destekledi. Bir el bombası veya kalaşnikof saldırı tüfeği değil, bir tabancadan bahsettiğimizi vurgulamak isterim. Bakanlık, Ukraynalıların kararına katılıyor ve yasa taslağının ikinci okuması için değişikliklere şimdiden hazırlanıyor.

İlgili mevzuat yaz-sonbahar döneminde kabul edilecektir. Bundan sonra belirli bir organizasyon süresi için ilgili silah sicilleri açılacaktır. Belki de silahların dolaşımı üzerinde kontrol sağlayabilmemiz için ek kararlar alınacak: Kimin olduğunu, tescil işleminin nasıl gerçekleşeceğini, silah sahibinin hangi dönemlerde denetimden geçmesi gerektiği gibi konular belirlenecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com