Ukrayna’da savaşın başından beri 1600’den fazla kimliği belirsiz ceset bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da savaşın başından beri 1600'den fazla kimliği belirsiz ceset bulundu

Ukrayna kolluk kuvvetleri savaşın başından beri 1600’den fazla cesetin kimliğini tespit edemedi. Ukrayna tarafından kontrol edilmeyen bölgelerde durumun ne olduğu ise henüz tam olarak bilinmiyor. Bu rakamın içinde işgal bölgelerindeki veriler bulunmamaktadır.

İçişleri Bakan Yardımcısı Katerina Pavliçenko “Ukrayna topraklarında, Ulusal Polis’e göre, şu anda 1,600’den fazla kimliği belirsiz ceset var. Ancak işgal altındaki bölgelerdeki resmi tam olarak bilmiyoruz.” dedi.

Rusya’nın Odessa bölgesine attığı füze sonucunda 17 kişi öldü

Kiev bölgesinde çok sayıda tamamen yanmış ceset bulunduğunu açıklayan Pavliçenko “Ve bu durumda ceset artık herhangi bir incelemeye tabi tutulamaz. İşgalcilerin başka suçların izlerini gizlemek için cesetleri yaktıklarını da anlıyoruz. Bu nedenle cinsel şiddete yönelik ceset muayenesi yapılmasının mümkün olduğu yerlerde cesetleri yakıyorlar. ” diye sözlerini eklemede bulundu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com