Rus ordusu Zaporoje nükleer santralini askeri üsse çevirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus Silahlı Kuvvetleri, Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporoje nükleer santralini askeri garnizona dönüştürdü.

The Wall Street Journal tarafından nükleer santraldeki işçilere atıfta bulunarak bildirildiğine göre Zaporoje nükleer santralinde 500’den fazla Rus askeri personelinin bulunmakta. Nükleer santralin arazisinde topçu birlikleri bulunduğu ve reaktörü soğutan rezervuarın kıyılarına anti-personel mayınları yerleştirildiği öğrenildi.

Ukrayna’da savaşın başından beri 1600’den fazla kimliği belirsiz ceset bulundu

Ukrayna’da bulunan bir Avrupalı yetkili, “Orayı topçular için bir üs olarak kullanıyorlar. Ukrayna’nın nükleer santralden gelecek saldırılara yanıt vermeyeceğini biliyorlar” dedi.

Buna karşılık, nükleer santral çalışanları, tesisde artan askeri faaliyetlerin yeni bir kazaya yol açabileceğinden korkuyorlar.

Ruslar, Mart ayında Zaporoje nükleer santralini ele geçirdiler ve ardından Kakhovka rezervuarının kıyılarını mayınladılar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com