Medvedçuk, vatana ihanet suçlaması ile SBU tarafından aranıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Muhalefet Platformu – Ömür Boyu” milletvekili ve oligark Viktor Medvedçuk, vatana ihanetten şüpheli ilan edildi.

Viktor Medvedçuk

Ukrayna Başsavcısı Irina Venediktova milletvekilleri Viktor Medvedçuk ve Taras Kozak‘ı Kırım’daki ulusal kaynakları çalmaya teşebbüs ettikleri gerekçesiyle yüksek vatana ihanet şüphelerini imzaladı.

Venediktova Facebook sayfasında “Bugün topluma, Ukrayna parlamentosunun iki milletvekiline air – Medvedçuk ve Kozak- şüpheli raporlara imza attığımı bildiriyorum. Kolluk kuvvetlerinden meslektaşlarım ile birlikte çok sayıda soruşturma çalışması yürüttük, birçok uzman görüşü aldık ve ön soruşturma sırasında tanıkları sorguladık. Çalışma verimli bir şekilde yürütüldü, bilgileri değerlendirirken elimizden geleni yaptık,” şeklinde açıklama yaptı.

Böyle bir suçun karşılığı ise, mülke el koyma olsun veya olmasın 12 ila 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmaktadır.

Başsavcı, aramaların sonuçlarına göre, Medvedçuk’un nerede olduğunun belirlenmediğini, SBU’nun nerede olduğunu tespit etmek ve kendisine gözaltı talebinde bulunmak için uygun önlemleri aldığını söyledi.

Venediktova açıklamasını “Sonuçlar: Kırım’ı başka bir devletin parçası olarak kabul etmek imkansızdır. Kaynaklarının parasal eşdeğeri 38 milyar UAH olan Ukrayna toprak altıyla ilgili değerli belgelerin transferini kolaylaştırmak ve doğrudan iştirak etmek imkansızdır. Haklı olarak Ukrayna vatandaşlarına ait olan Ukrayna mülkünün yasal halefi olmak imkansız. Devlet sırları içeren bilgileri vermek yasaktır.” şeklinde sonuçlandırdı.

SBU basın servisi ise Medvedçuk’un evinde aramaların yapıldığını belirterek “Aramalar devam ediyor. Bu konuyla ilgili kapsamlı açıklamalar daha sonra yapılacak.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com