Lviv bölgesinde Türkiye’den gelen iki grup kaçak göçmen gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dün, gün boyunca, Lviv müfrezesinin sınır muhafızları iki ayrı grup olarak sınırdan kaçak geçmek isteyen 5 Türk vatandaşını gözaltına aldı.

Rava-Ruska departmanı sınır muhafızları, yerleşim yerlerinden birinde üç yabancının görüldüğü ihbarı üzerine harekete geçerek sınıra doğru ilerledi. Ardından, yaşları 31 ile 39 arasında değişen üç Türkiye vatandaşı, devlet sınırından birkaç yüz metre ötede gözaltına alındı.

Benzer şekilde yerel sakinlerden gelen bir ihbar üzerine harekete geçen ekip başka bir noktada 19 ve 20 yaşlarındaki iki Türk vatandaşını daha gözaltına aldı.

1 Ekim’den itibaren Ukrayna’da yerleşim yeri dışında gündüz far zorunluluğu başlıyor

Gözaltına alınan tüm yabancıların üzerlerinde kimlik belgeleri bulunurken, Ukrayna topraklarına yasal olarak girdikleri tespit edildi. Ancak AB için gerekli olan vizeye sahip olmadıkları için kaçak olarak sınırı geçmek istediklerini belirttiler.

Gözaltına alınan tüm yabancılara karşı protokoller hazırlandı. “Ukrayna devlet sınırını yasa dışı geçiş veya yasa dışı geçiş girişimi” maddesi gereği mahkemeye çıkarılacaklardır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com