Kuleba: AB’de Ukrayna’nın üyeliği konusunda “fikir birliği” var, bu an meselesi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kuleba, Almanya'yı Leopard 2 tankları ve Patriot tedarik etme yasağını kaldırmaya çağırdı

Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, AB ülkelerinin dışişleri başkanlarının Kiev’de yaptıkları toplantıda, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne üyeliği konusunda “uzlaşmanın hissedildiğini” ve bunun sadece zaman meselesi olduğunu söyledi.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile AB dışişleri bakanlarının Kiev’deki gayrıresmi toplantısının ardından düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Kuleba “Bugünkü toplantı aynı zamanda Ukrayna’nın AB üyeliğiyle ilgiliydi. Bu konuda da masada fikir birliği oluştu. Bu an meselesi. Herkes ilerlemeye kararlı. Hem Ukrayna, hem de Avrupa tarafı azami gayretle ilerlemeye kararlı.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna’nın bugün bu konudaki en önemli sinyalinin, Avrupa Komisyonu’nun üyelik müzakerelerinin başlatılmasına ilişkin açıkladığı yedi tavsiyeyi Kiev’in yerine getirmesi olduğunu vurgulayan Kuleba “Bunların dürüst, şeffaf bir şekilde, ek gereksinimlere gerek kalmaksızın değerlendirilmesini bekliyoruz” diye ekledi.

Ona göre toplantıdaki atmosfer “bu konuda AB ile ortak anlayışa sahip olduğumuzu gösteriyor” şeklinde.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com