Koronavirüs nedeniyle tecritte olanları izleyen merkez Kiev’de faaliyete başladı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de, özel bir izleme merkezi kendi kendine izolasyon yapmak zorunda olanların kurallara uyup uymadığını izlemek için faaliyete başladı.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, düzenlediği online basın toplantısında bu konu ile alakalı çeşitli açıklamalarda bulundu.

Vitaliy Kliçko “İzleme merkezi şu anda bilgi toplamak için çalışıyor: Aile hekimleri, Kiev Laboratuvar Merkezi, Devlet Sınır Servisi, Emniyet Müdürlüğü, diğer hizmetler ve şehir sakinleri için. Virüsün olası yayılmasını daha dikkatli bir şekilde kontrol etmek için tek bir kontrol noktası oluşturuyoruz.” dedi.

Belediye başkanına göre, izleme merkezi kimleri izliyor?

  • Bu yıl 11 Mart’tan beri devlet sınırını geçen 37 bin Kievli;
  • Kiev’de koronavirüs belirtisi gösterenlerle temas halinde olan yaklaşık 435 kişi;
  • 107 doğrulanmış hasta. Bazıları evde kendi kendine izolasyonla tedavi edilir.

Kliçko “İzleme merkezi, kendi kendine tecrit rejimine uyumu izleyecek ve izole edilenlere gerekli tıbbi bakımı almalarında yardımcı olacaktır. Vurgularım. İzleme başladı.” dedi.

Karantina rejiminin ihlalinde uygulanan cezalar da şöyle:

  • İlk ihlal 17,000 UAH para cezası.
  • İkinci ihlal 34,000 UAH para cezası.
  • Üçüncü ihlal cezai sorumluluktur.

Kiev sakinleri de bilinen hastalık vakaları veya potansiyel olarak hasta insanlarla temas halinde olan insanlar hakkında bağlantı kurmalı ve bilgi sağlamalıdır.

Kliçko “İnsanlar yapılan açıklamaları anlamıyorlarsa, kurallara uymuyorlarsa bunun için ceza ödemeleri gerektiğine inanıyorum! Artık parklarda ve rekreasyon alanlarında toplu yürüyüş düzenleyenlerin polis tarafından uyarılması gerekiyor. Şehrin kısıtlamaları olduğunu fark etmeyenler için protokoller hazırlanacak ve para cezası yazılacak.” dedi.

Kaynak: finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com